Spring naar content

Wij zijn
nooit uitgeleerd

Elke dag verbeteren

We zijn
nooit uitgeleerd

Geen dag is hetzelfde en iedere dag vraagt van ons dus weer wat anders. Hiervoor is het essentieel dat we onszelf iedere dag blijven verbeteren. Alleen door constant nieuwsgierig te zijn en te blijven ontwikkelen, is het mogelijk om projecten in onze uitdagende markten te realiseren. We geven hier vorm aan door middel van stages, traineeships en leer-/werktrajecten voor bijvoorbeeld werkvoorbereiding, calculatie en uitvoering. Maar ook heb je altijd de mogelijkheid om mee te lopen op andere afdelingen. Het stelt jou in staat om over je eigen werkzaamheden heen te kijken en te leren van je collega’s.

Workshop contractmanagement

Binnen ADS Groep bieden wij o.a. de cursus ‘Contractmanagement – van correctief naar preventief’ aan’. In deze cursus stellen we onszelf de vraag hoe onze projecten er eigenlijk uitzien en hoe we deze zo voorspelbaar mogelijk kunnen laten verlopen. We focussen op het aangaan van het gesprek, zowel met opdrachtgever(s) als met ketenpartner(s). Het gesprek is altijd de basis voor wat we samen contractueel vastleggen.

Collega’s Robin Dreteler en Ruben Groote Stroek vertellen:

“De cursus sloot naadloos aan op de eerdere cursus ‘van contact naar contract’. Met een mooie afwisseling van herhaling en verdieping! Erg fijn dat we gedurende de COVID-19 pandemie de cursus digitaal hebben kunnen afronden”.

“De cursus is bijgewoond door collega’s die dezelfde functie hebben. De cursus sloot goed aan bij de dagelijkse praktijk, de basis wet- en regelgeving kwam goed aan bod en er was voldoende ruimte om onze voorbeelden uit de praktijk te behandelen. Door een goede voorbereiding weet je hoe je de-escalerend kunt handelen en problemen snel de baas kunt zijn”.

Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Opleidingstraject constructiewerkers

Bij ADS Groep zijn we altijd in beweging. Dagelijks op de werkvloer om onze mooie projecten te realiseren, maar ook als het gaat om mensen. We hebben aandacht voor de ontwikkeling van onze eigen collega’s en we nemen de moeite om nieuwe talenten aan ons te binden, ook in de techniek. In samenwerking met Technical Valley zijn we gestart met een werk- en leertraject voor constructiewerkers.

De ‘Technical Valley opleiding op maat’ maakt het interessant om de overstap te maken naar de techniek en naar ADS Groep. Voor deze opleiding werft Technical Valley mensen met ervaring in de metaaltechniek. Ze starten allemaal met de opleiding ‘constructiewerker (mbo niveau 2)’ met daarin extra aandacht voor lasvaardigheden. De opleiding duurt één jaar, waarvan de eerste negen weken fulltime op school zijn. Tijdens deze weken worden vakleer, vaktheorie en praktijkvorming gevolgd. Vervolgens is er een periode van tien maanden beroepspraktijkvorming (BPV) bij ADS Groep. De medewerkers kunnen kiezen voor twee richtingen. De ene richting is voor projecten op onze Afdeling Water als monteur en de andere voor de productie op onze afdeling Toelevering Water als lasser/bankwerker.

Op deze manier stomen we in korte tijd mensen klaar voor een werkplek binnen onze organisatie. De kandidaten gaan met hun kwaliteiten een duurzame carrière bij ADS Groep tegemoet. 

Leerling bouwplaats

ADS Groep is een door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, erkend leerbedrijf.

Binnen onze organisatie nemen jongeren die een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (werken en leren) volgen regelmatig deel aan het productieproces. Onder begeleiding van een ervaren leermeester nemen wij hen mee in de aantrekkelijke wereld van de bouwnijverheid. Niet alleen op onze bouwplaatsen, maar ook in onze productiehallen bieden wij mogelijkheden voor een leer-werkplek.

De bouw is een aantrekkelijke bedrijfstak die jongeren steeds meer mogelijkheden biedt om zich te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat praktijkkennis wordt overgedragen van ervaren vaklieden aan leerlingen en dat de leerlingen de theoretische kennis onder begeleiding kunnen toepassen in de praktijk.

Ben jij enthousiast geworden door dit verhaal? Wij maken graag kennis met jou!