Spring naar content

Staat jouw verhaal hier
binnenkort ook?

Collega’s vertellen

Staat jouw verhaal
hier binnenkort ook?

In jouw baan bij ADS Groep maak je kennis met de meeste uiteenlopende collega’s. Het zijn de mensen die onze projecten realiseren. We zijn trots op onze collega’s! Wil jij weten hoe onze collega’s hun baan bij ADS Groep beleven? Ze vertellen er graag over.

Bart Hennink

Bart Hennink werkt sinds 2022 als senior werkvoorbereider bij ADS Groep Water en legt deze functie neer om aan de slag te gaan als V&G (Veiligheid en Gezondheid) medewerker. Een nieuwe rol, een nieuwe opleiding én een compleet nieuw vakgebied. Maar zijn werkgever blijft vertrouwd; want deze switch maakt hij gewoon binnen ADS Groep. Tijd om hem aan het woord te laten over deze mooie stap:

“Vanuit het verleden heb ik altijd al interesse gehad in veiligheid en alles wat daarbij komt kijken. Zijdelings ben ik het blijven volgen; zo zat ik bijvoorbeeld ook in de klankbordgroep Veiligheid binnen ADS Groep. Toen zag ik intern de vacature voor V&G medewerker voorbij komen; ik besloot in gesprek te gaan en eens mee te lopen met een collega op dit gebied. Mijn interesse groeide en het vlammetje werd verder aangewakkerd. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen!”

Nieuwe uitdaging
Want dat is het wel voor Bart. “Ik zal in het begin veel ervaring moeten gaan opdoen en veel buiten op diverse bouwplaatsen en in de toeleveringshallen te vinden zijn. Met fijne ondersteuning van collega’s Naveed en Lorenzo moet dit zeker gaan lukken. Binnenkort begin ik met mijn opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskundige), zodat ik straks ook het diploma heb. Een beetje spannend is het wel, maar ik wil later niet denken ‘had ik het maar geprobeerd’.”

Waarom?
Bart vertelde al over zijn natuurlijke interesse voor veiligheid. Maar wat spreekt hem verder in deze nieuwe functie aan? Hij legt uit: “ADS Groep geeft veel aandacht aan dit thema. Het is mooi om daar op persoonlijk vlak een steentje aan bij te kunnen dragen. Je kunt op deze manier heel breed iets voor de organisatie betekenen. En voor alle disciplines concreet wat doen. Dus niet alleen op projectniveau.” Hij vervolgt lachend: “Alhoewel ik natuurlijk de werkvoorbereiding wel ga missen. Maar zijdelings blijf ik betrokken, al is het op een ander vakgebied.”


Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Loes van Egteren

Loes is geen onbekende binnen ADS Groep. Haar stage tijdens de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw bracht ze hier ook door. En dat beviel dus goed: “Ik ging destijds elke dag met plezier naar mijn werk. Dus toen ik een invulling zocht voor de tijd naast mijn studie HBO Bouwkunde, besloot ik weer aan te kloppen.” En ze was opnieuw (meer dan) welkom. Inmiddels zit ze er weer helemaal op haar plek. Als kopersbegeleidster. Iets wat ze ambieert en eigenlijk haar uiteindelijke stip op de horizon is. Dus voor haar een hele mooie manier om praktijkervaring op te doen.

Veel geleerd
Ze vertelt: “Ik richt me met namelijk op de kopers van de 124 recreatiewoningen in Nieuwvliet-Bad. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld de opleveringen inplan en opleverlijsten toestuur. En natuurlijk contact heb met de eigenaren.” Een traject waar Loes veel van heeft geleerd. “Het maakt je bewust hoe je dingen kunt vertellen. Of hoe je een telefoongesprek netjes afsluit. En mail vind ik in sommige gevallen fijner. Dan kan ik de tijd nemen om goed na te denken over wat ik wil zeggen.” Ook liep ze mee tijdens de oplevering op de bouwlocatie met de uitvoerders. “Want ik wil ook graag weten hoe het er in de uitvoering aan toe gaat.” Het was ruim drie uur rijden, maar de moeite waard. Ze lacht: “Ik heb er trouwens wel een tastbare herinnering aan; een flinke verkeersboete.” Daar werd hartelijk om gelachen door haar collega’s. “En zelfs een van de directieleden maakte er een grapje over.”

Betrokken
Het typeert volgens Loes wel de laagdrempelige werksfeer binnen ADS Groep. “Je voelt geen drempel en je kunt collega’s makkelijk aanspreken. En iedereen heeft de tijd voor je en neemt ook de moeite om je mee te nemen in het proces. Ik heb veel mogen zien.” Doelgericht aan je ambities werken dus. Ze waardeert dat dit bij ADS Groep kan: “Ik vind het fijn dat mij de kans wordt geboden om op deze manier te leren. Ik heb klasgenoten die van de HAVO komen en die werken nog bij de supermarkt. Dit is voor mij heel zinvol.” Inmiddels is Loes bezig met de volgende stappen voor haar studie. Afstuderen bij een andere werkgever, maar dan op…Bonaire. “Maar daarvoor moet ik nog een toets herkansen. Als ik dat haal, dan kan ik vertrekken.”