Spring naar content

Staat jouw verhaal hier binnenkort ook?

Collega's vertellen

Staat jouw verhaal
hier binnenkort ook?

In jouw baan bij ADS Groep maak je kennis met de meeste uiteenlopende collega’s. Het zijn de mensen die onze projecten realiseren. We zijn trots op onze collega’s! Wil jij weten hoe onze collega’s hun baan bij ADS Groep beleven? Ze vertellen er graag over.

Bart Hennink

Bart Hennink werkt sinds 2022 als senior werkvoorbereider bij ADS Groep Water en legt deze functie neer om aan de slag te gaan als V&G (Veiligheid en Gezondheid) medewerker. Een nieuwe rol, een nieuwe opleiding én een compleet nieuw vakgebied. Maar zijn werkgever blijft vertrouwd; want deze switch maakt hij gewoon binnen ADS Groep. Tijd om hem aan het woord te laten over deze mooie stap:

“Vanuit het verleden heb ik altijd al interesse gehad in veiligheid en alles wat daarbij komt kijken. Zijdelings ben ik het blijven volgen; zo zat ik bijvoorbeeld ook in de klankbordgroep Veiligheid binnen ADS Groep. Toen zag ik intern de vacature voor V&G medewerker voorbij komen; ik besloot in gesprek te gaan en eens mee te lopen met een collega op dit gebied. Mijn interesse groeide en het vlammetje werd verder aangewakkerd. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen!”

Nieuwe uitdaging
Want dat is het wel voor Bart. “Ik zal in het begin veel ervaring moeten gaan opdoen en veel buiten op diverse bouwplaatsen en in de toeleveringshallen te vinden zijn. Met fijne ondersteuning van collega’s Naveed en Lorenzo moet dit zeker gaan lukken. Binnenkort begin ik met mijn opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskundige), zodat ik straks ook het diploma heb. Een beetje spannend is het wel, maar ik wil later niet denken ‘had ik het maar geprobeerd’.”

Waarom?
Bart vertelde al over zijn natuurlijke interesse voor veiligheid. Maar wat spreekt hem verder in deze nieuwe functie aan? Hij legt uit: “ADS Groep geeft veel aandacht aan dit thema. Het is mooi om daar op persoonlijk vlak een steentje aan bij te kunnen dragen. Je kunt op deze manier heel breed iets voor de organisatie betekenen. En voor alle disciplines concreet wat doen. Dus niet alleen op projectniveau.” Hij vervolgt lachend: “Alhoewel ik natuurlijk de werkvoorbereiding wel ga missen. Maar zijdelings blijf ik betrokken, al is het op een ander vakgebied.”


Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Jarno Lier

“Ik werk inmiddels bijna twee jaar bij ADS Groep, relatief kort, maar ik voel me er thuis. Als uitvoerder (afdeling Water) werk ik mee aan mooie projecten. De complexiteit hierin trekt me en vormt voor mij de uitdaging. Tijdens een werkdag komt er van alles op mijn pad; je bent aanspreekpunt voor veel mensen. Van simpelweg het regelen van een schroefje tot moertje, maar ook het nemen van een moeilijke beslissing hoort daarbij. Jij bent degene met de helikopterview. Een veelzijdige baan, waarbij samenwerking ook een belangrijke rol speelt. Niet alleen met de collega’s op de bouwplaatsen, maar ook met onze opdrachtgevers en partners. Want alleen samen kom je tot het gewenste resultaat. En juist dát maakt werken bij ADS Groep voor mij zo bijzonder. Met elkaar zijn we een hecht team en is er een goede verdeling van de werkzaamheden. Ook is het uniek dat we ‘alles’ zelf kunnen produceren. Onze afdelingen Toelevering Bouw en Water zijn een meerwaarde; daar hebben we op de bouw dagelijks profijt van.”