Spring naar content

Staat jouw verhaal hier binnenkort ook?

Collega's vertellen

Staat jouw verhaal
hier binnenkort ook?

In jouw baan bij ADS Groep maak je kennis met de meeste uiteenlopende collega’s. Het zijn de mensen die onze projecten realiseren. We zijn trots op onze collega’s! Wil jij weten hoe onze collega’s hun baan bij ADS Groep beleven? Ze vertellen er graag over.

Sven Mulder

“Eerder werkte ik bij ADS Groep op de werkvoorbereiding; totdat ik besloot om mijn werkervaring te verbreden en aan de slag te gaan bij een andere werkgever. Maar het bleef kriebelen en na een goed gesprek was het tijd voor een nieuw hoofdstuk bij ADS Groep, maar dan als uitvoerder bij de watertak op de afdeling service.” Een afdeling waar hij zich thuis voelt, met name door de saamhorigheid en collegialiteit. Want dat is iets wat volgens Sven de hele bedrijfscultuur kenmerkt.“Iedereen wil elkaar helpen en is vriendelijk. Elke deur staat open. Op elk niveau. Dat is heel fijn werken.”

Kortom; het sociale karakter op de werkvloer spreekt hem aan. “We kunnen met elkaar lachen, maar we zijn ook uiterst serieus als de situatie daar om vraagt. Een mooi voorbeeld is ook ‘Jong ADS Groep; een gezellige groep van young professionals met ambities, die ook met elkaar leuke activiteiten onderneemt.”

Veelzijdig werk
De afdeling service houdt zich bezig met allerlei kleinschalige projecten op het gebied van ‘water’. Hij vertelt: “We renoveren nabezinktanks of bijvoorbeeld een pompenkelder. Of heel simpel…putten. Maar dan wel op 70 verschillende locaties. Zoals in Nieuwegein, daar gaat het water via een leidingwerk naar Zandvoort, waar het de duinen ingaat. Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van deze inspectieputten met afsluiters.” Sven is van oudsher eigenlijk lasser en heeft ook de opleiding Technicus engineering gevolgd. ADS Groep Water past helemaal in z’n straatje: “Het maken van mooie dingen in de techniek vind ik gewoon heel gaaf.”

Oplossingsgericht werken
En verder is Sven in zijn rol als uitvoerder veel op pad en heeft hij alle vrijheid. Hij crosst het hele land door. Van de bouwplaats in Vlaardingen naar de rioolwaterzuivering in Terwolde. Sven lacht: “Mijn auto is mijn kantoor en kantine ineen zeg ik weleens. Maar dat is niet erg, mijn baan is afwisselend genoeg. Ik weet ’s ochtends om 8.00 uur niet wat de dag gaat brengen. Of de week. Want ik ben verantwoordelijk voor meerdere projecten en dan heb je soms wat uitdagingen. En dan blijft het toch het allerleukste als de opdrachtgever een glimlach heeft als je vervolgens de bouwplaats weer verlaat.”

Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Ruben Mensink

Energiek start Ruben zijn verhaal: “Ik ben in 2019 begonnen met een stage, dat beviel zo goed dat ik later in 2020 ook mijn afstudeerstage bij ADS Groep Water heb volbracht.” En ook na het behalen van zijn diploma (middenkader engineering op het ROC van Twente) kon Ruben geen afscheid nemen van zijn boeiende werkgever. “Het is een hechte club van mensen en ik heb alle vrijheid. In eerste instantie wilde ik aan de slag als engineer, maar in overleg met ADS Groep besloot ik eerst een traineeship te volgen.” Dat uiteindelijk doorslaggevend bleek te zijn voor zijn verdere loopbaan.

Doen wat je leuk vindt
Want inmiddels is Ruben werkvoorbereider bij ADS Groep en ligt zijn hart juist niet bij engineering. “Tijdens mijn traineeship maakte ik kennis met alle facetten van de organisatie. Om de 4-6 maanden werkte ik op een andere afdeling. Zo was ik betrokken bij de calculatie, de werkvoorbereiding én de uitvoering. Ik zag daardoor ook van dichtbij de montage en liep mee op diverse bouwlocaties in bijvoorbeeld Haarlem en Leiden. De laatste vier maanden bracht ik door op de afdeling Engineering.” Toen zijn traineeship erop zat, kwam hij tot de wonderlijke ontdekking dat hij juist de werkvoorbereiding het allerleukst vindt. “Je begint met niets en eindigt – bij wijze van spreken – met een complete waterzuivering. Het opbouwen van een project en daarbij betrokken zijn; dat is echt mijn ding.”

Vrijheid
En dan ook nog bij een werkgever die hem uitstekend bevalt. Want zijn enthousiasme overheerst zichtbaar. Wat maakt werken bij ADS Groep zo bijzonder? “De vrijheid. Zowel tijdens mijn stages en het traineeship; je mag gewoon leren door te doen. Of zelfs door fouten te maken. Door vallen en weer op te staan ontdek je je eigen kracht. In combinatie met de ‘familiare’ sfeer ben ik hier prima op mijn plek.”

Kortom: een echte ‘ADS Groep ambassadeur’. Zo is Ruben ook nog bestuurslid van de personeelsvereniging en maakt hij deel uit van ‘Jong ADS Groep’; een leuke groep van youngprofessionals die ambities met een stukje sociaal samenzijn combineert.