Spring naar content

Staat jouw verhaal hier binnenkort ook?

Collega's vertellen

Staat jouw verhaal
hier binnenkort ook?

In jouw baan bij ADS Groep maak je kennis met de meeste uiteenlopende collega’s. Het zijn de mensen die onze projecten realiseren. We zijn trots op onze collega’s! Wil jij weten hoe onze collega’s hun baan bij ADS Groep beleven? Ze vertellen er graag over.

Sven Mulder

“Eerder werkte ik bij ADS Groep op de werkvoorbereiding; totdat ik besloot om mijn werkervaring te verbreden en aan de slag te gaan bij een andere werkgever. Maar het bleef kriebelen en na een goed gesprek was het tijd voor een nieuw hoofdstuk bij ADS Groep, maar dan als uitvoerder bij de watertak op de afdeling service.” Een afdeling waar hij zich thuis voelt, met name door de saamhorigheid en collegialiteit. Want dat is iets wat volgens Sven de hele bedrijfscultuur kenmerkt.“Iedereen wil elkaar helpen en is vriendelijk. Elke deur staat open. Op elk niveau. Dat is heel fijn werken.”

Kortom; het sociale karakter op de werkvloer spreekt hem aan. “We kunnen met elkaar lachen, maar we zijn ook uiterst serieus als de situatie daar om vraagt. Een mooi voorbeeld is ook ‘Jong ADS Groep; een gezellige groep van young professionals met ambities, die ook met elkaar leuke activiteiten onderneemt.”

Veelzijdig werk
De afdeling service houdt zich bezig met allerlei kleinschalige projecten op het gebied van ‘water’. Hij vertelt: “We renoveren nabezinktanks of bijvoorbeeld een pompenkelder. Of heel simpel…putten. Maar dan wel op 70 verschillende locaties. Zoals in Nieuwegein, daar gaat het water via een leidingwerk naar Zandvoort, waar het de duinen ingaat. Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van deze inspectieputten met afsluiters.” Sven is van oudsher eigenlijk lasser en heeft ook de opleiding Technicus engineering gevolgd. ADS Groep Water past helemaal in z’n straatje: “Het maken van mooie dingen in de techniek vind ik gewoon heel gaaf.”

Oplossingsgericht werken
En verder is Sven in zijn rol als uitvoerder veel op pad en heeft hij alle vrijheid. Hij crosst het hele land door. Van de bouwplaats in Vlaardingen naar de rioolwaterzuivering in Terwolde. Sven lacht: “Mijn auto is mijn kantoor en kantine ineen zeg ik weleens. Maar dat is niet erg, mijn baan is afwisselend genoeg. Ik weet ’s ochtends om 8.00 uur niet wat de dag gaat brengen. Of de week. Want ik ben verantwoordelijk voor meerdere projecten en dan heb je soms wat uitdagingen. En dan blijft het toch het allerleukste als de opdrachtgever een glimlach heeft als je vervolgens de bouwplaats weer verlaat.”

Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Irene Cats

Irene Cats (derdejaars student hbo Bouwkunde) is enthousiast. Zeg maar gerust razend enthousiast over haar werk bij ADS Groep Bouw. Ze kwam in 2022 binnen als stagiaire en moest vroeg uit de veren voor de nieuwbouw van het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Iets dat ze moeiteloos deed. Het einde van haar stage betekende voor haar geen afscheid. Op de vraag of de vrolijke aanpakker wilde blijven kwam een volmondige ja. Tegenwoordig is ze – voor een dag in de week – officieel werkvoorbereider. Een rol die goed bij haar past.

De beste leerschool
“Ik vind het fijn hier. Toen ik voor het eerst binnenkwam werd er al met me meegedacht. Ook richting de toekomst. Mij trok vooral de uitvoering, maar ze zagen me ook wel in de projectleiding. Er is bij ADS Groep de kans om te leren. Ik kwam van de havo met amper werkervaring. In mijn werk is er veel vrijheid en vertrouwen, dat is de beste leerschool.” Haar stage was dan ook een afwisselend avontuur. “Zo reed ik van Alphen aan den Rijn naar de architect in Rotterdam. Ook was ik betrokken bij de inkoop en liep ik met de jongens mee op de bouwplaats.” Tegenwoordig zit ze op kantoor in Goor. Ook daar gaat het er gemoedelijk aan toe. “Iedereen is erg vriendelijk. De drempel is laag. De deuren van de kantoren staan bijvoorbeeld gewoon open.”

De bouw maakt het
Irene is geen stilzitter. Ze steekt graag de handen uit de mouwen. Daarom verruilde ze haar studie International Business and Languages voor Bouwkunde. “Ik wilde iets tastbaars, graag werken aan iets groots. Dat vind ik leuk. De bouw van het Ashram College is bijvoorbeeld een heel gaaf project. Dat is ook iets wat me aantrekt bij ADS Groep. Er zijn geen ‘standaard’ projecten, er komt veel bij kijken. Dat blijft boeien.”

En verder staat ze haar mannetje. “Ik ben praktisch van aard. Dat past ook binnen het team. Als klein meisje koos ik al voor een cursus Hout en Metaal.” Ze lacht: “Maar ik houd ook van mode. Volgens mijn collega heb ik geen dag hetzelfde aan.”