Spring naar content

Start jij jouw loopbaan met een stage bij ADS Groep?

Stages

Start jij jouw loopbaan
met een stage bij ADS Groep?

Ben jij op zoek naar een stageplaats, BBL-plek, traineeship of een mooie eerste baan? Bij ADS Groep hebben we al veel mensen de kneepjes van ons vak mogen leren. Ontdek snel voor welke plekken binnen de organisatie we op zoek zijn naar jong talent!

Traineeship binnen ADS Groep: de ideale bouwsteen van je carrière

Je hebt je diploma op zak en je bent er klaar voor om de bouwwereld te gaan ontdekken. Vol energie ga je graag voortvarend aan de slag. Maar je bent tegelijkertijd ook leergierig; want waar ligt jouw kracht? Wat zijn jouw talenten? Een zogenoemd traineeship vormt dan de perfecte basis om verder te leren. Maar dan in de praktijk. Binnen ADS Groep hebben we die mogelijkheid en onze trainee Tim Bekke (25) uit Lichtenvoorde vertelt er graag over:

“Ik heb zowel de HBO opleiding Bouwkunde als Technische Bedrijfskunde afgerond. In het kader hiervan kwam ik via mijn afstudeerstage al eens in aanraking met ADS Groep. Op de afdeling Toelevering Bouw hield ik mij bezig met het optimaliseren van processen.” En dat smaakte naar meer. Tim is in september gestart en loopt mee op de werkvoorbereiding. “Momenteel ben ik werkzaam als werkvoorbereider voor het project Cascade in Utrecht. We hebben een gezellig team met elkaar. Er is veel plezier op de werkvloer. Dat maakt het werken leuk. ADS Groep heeft bovendien mooie en bijzondere projecten. De uitdaging hierin spreekt me aan.”

Doelgericht aan het werk
Het traineeship is een tweejarig leertraject, waarin je kennismaakt met alle facetten van de bouw. Je vervult diverse rollen en werkt mee op verschillende afdelingen. Tim zal na de voorbereidende werkzaamheden op de uitvoering van het project Cascade assisteren. Vervolgens maakt hij kennis met de werkgebieden als projectvoorbereiding en projectleiding. “Op deze manier verbreed ik ook mijn kennis van de organisatie. Uiteindelijk hoop ik door te groeien tot projectmanager, waarbij ik deze kennis natuurlijk ook kan inzetten.”, licht Tim toe.

Persoonlijke ontwikkeling
Het traineeship is gericht op persoonlijke ambities en ontwikkelmogelijkheden. Talent moeten we koesteren zeggen we dan weleens. Daarom staat Tim er in zijn groei niet alleen voor. Eén keer per maand heeft hij een voortgangsgesprek met zijn persoonlijke begeleider. “We bespreken hoe het gaat, spreken elkaars verwachtingen door.” Eens per drie maanden volgt een overleg met de afdeling HR met aandacht voor zijn ontwikkeling. De continue begeleiding maakt dat we trainees heel gericht kunnen plaatsen, met blije medewerkers als gevolg!

Afscheid van stagiaire Tim: wat vond hij van zijn stage?

Tim Schonenborg (18) uit Hengevelde volgt de opleiding MBO Bouwkunde en heeft 10 weken stage gelopen bij ADS Groep. Hij liep mee op de afdeling Werkvoorbereiding Bouw en blikt terug:

“Het was erg leuk om de praktijk van de bouw te zien. Op school is het veel theorie en bij ADS Groep heb ik een project van A tot Z helemaal meegemaakt. Ik heb meegeholpen met het invullen van offertes en mocht zelfs een detailtekening maken. Ook hebben we de bouwplaats in Lelystad bezocht. Fijn vond ik de goede hulp die ik van alle collega’s kreeg. Iedereen wil je wat leren. Ik zit nu in het derde jaar van mijn studie en volgend jaar volgt het laatste jaar met een afstudeerstage. Daarna zou ik graag naar het HBO gaan, maar als dat niet lukt, dan ga ik graag als werkvoorbereider aan de slag.”

Aandacht voor leerlingen zorgt voor
vakbekwame medewerkers

Als erkend leerbedrijf beschikken wij over leermeesters in eigen huis. Op de werkvloer ondersteunt deze leermeester de eerste, tweede of derdejaars leerlingen die een bouwtechnische achtergrond hebben. Tijdens deze opleidingen wordt werken en naar school gaan gecombineerd. Aan het woord is Henk Scholman (chef werkplaats) die graag zijn rol als leermeester toelicht.

Inmiddels heeft Henk al meer dan 40 leerlingen begeleid en is de titel leermeester hem op het lijf geschreven:

“Het is mooi om de ‘jeugd van tegenwoordig’ wegwijs te maken in het vak. Ik zorg ervoor dat leerlingen geplaatst worden op een werkplek waar zij ook echt het vak in de praktijk leren. Het leermeesterschap geeft ons daarbij de kans om leerlingen gericht op te leiden en waar zij op den duur nodig zijn. We investeren daarbij in voldoende tijd en aandacht voor hen; dus de groep leerlingen is bij ons niet te groot. Een mooi voorbeeld van geslaagd leermeesterschap is mijn naaste collega: hij was vroeger mijn leerling en is inmiddels al meer dan 35 jaar mijn vaste collega. Wat ik van leerlingen ook hoor, is dat ze bij ons niet ‘alleen met de bezem’ hoeven te zwaaien. Ze worden echt bij het bouwproces betrokken. Dit betekent ook dat de leerlingen aanschuiven bij collegiale uitjes en zij deel uitmaken van het team.”

Dyon Meijer (19 jaar), opleiding Allround Montagemedewerker Skeletbouw
“Vanuit de opleiding kon ik direct instromen en bij ADS Groep aan de slag. Het is leuk om in de praktijk bezig te zijn en ‘niet op een stoel te zitten’. Ook is het interessant om de omgang met de machines te leren. Er heerst een prettige sfeer op de werkvloer en ik heb het naar mijn zin. Ook is het fijn om in mijn woonplaats bij zo’n mooi bedrijf te werken.”

Youri Westerik (18 jaar), opleiding Montagemedewerker
“Inmiddels werk ik iets meer dan een half jaar bij ADS Groep en maak ik alle facetten van de bouw mee. Hier kan ik alle werkzaamheden die belangrijk zijn voor mijn opleiding uitvoeren. En de sfeer is goed! Ik ga nog een dag in de week naar school om de theorie te leren.”

De stage van
Ruben Mensink

"De eerste tien weken loop ik eigenlijk een normale stage. Dus ga ik meelopen in de engineering. Daarna volgt de afstudeeropdracht van een half jaar. Deze opdracht houdt voor mij in dat ik me bezig ga houden met de engineering van een aantal containerelementen waarin een pomp-/filterinstallatie wordt geplaatst."

Ruben vertelde eerder al hoe hij zijn vorige stage heeft ervaren. Dit was zijn verhaal: “Ik heb bij ADS Groep kennisgemaakt met een heel bijzonder aspect binnen de werktuigbouw. Het was voor mij heel interessant om te mogen kijken op rioolwaterzuiveringen en echt te zien hoe het er daar aan toe gaat. Zowel op kantoor als op de projecten zelf kreeg ik goede begeleiding van de mannen die dat niet alleen heel goed kunnen, maar het ook nog eens leuk vinden om studenten wat te leren.”

Stagiairs die terugkeren bij ADS Groep; daar worden we enthousiast van. Ruben Mensink liep eerder al stage op de afdeling Water in de rol van Engineer. Ruben studeert middenkader engineering op het ROC van Twente in Hengelo en gaat voor zijn afstudeerstage wederom op de afdeling Water als Engineer aan de slag.