Spring naar content

Staat jouw verhaal hier binnenkort ook?

Collega's vertellen

Staat jouw verhaal
hier binnenkort ook?

In jouw baan bij ADS Groep maak je kennis met de meeste uiteenlopende collega’s. Het zijn de mensen die onze projecten realiseren. We zijn trots op onze collega’s! Wil jij weten hoe onze collega’s hun baan bij ADS Groep beleven? Ze vertellen er graag over.

Loes van Egteren

Loes is geen onbekende binnen ADS Groep. Haar stage tijdens de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw bracht ze hier ook door. En dat beviel dus goed: “Ik ging destijds elke dag met plezier naar mijn werk. Dus toen ik een invulling zocht voor de tijd naast mijn studie HBO Bouwkunde, besloot ik weer aan te kloppen.” En ze was opnieuw (meer dan) welkom. Inmiddels zit ze er weer helemaal op haar plek. Als kopersbegeleidster. Iets wat ze ambieert en eigenlijk haar uiteindelijke stip op de horizon is. Dus voor haar een hele mooie manier om praktijkervaring op te doen.

Veel geleerd
Ze vertelt: “Ik richt me met namelijk op de kopers van de 124 recreatiewoningen in Nieuwvliet-Bad. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld de opleveringen inplan en opleverlijsten toestuur. En natuurlijk contact heb met de eigenaren.” Een traject waar Loes veel van heeft geleerd. “Het maakt je bewust hoe je dingen kunt vertellen. Of hoe je een telefoongesprek netjes afsluit. En mail vind ik in sommige gevallen fijner. Dan kan ik de tijd nemen om goed na te denken over wat ik wil zeggen.” Ook liep ze mee tijdens de oplevering op de bouwlocatie met de uitvoerders. “Want ik wil ook graag weten hoe het er in de uitvoering aan toe gaat.” Het was ruim drie uur rijden, maar de moeite waard. Ze lacht: “Ik heb er trouwens wel een tastbare herinnering aan; een flinke verkeersboete.” Daar werd hartelijk om gelachen door haar collega’s. “En zelfs een van de directieleden maakte er een grapje over.”

Betrokken
Het typeert volgens Loes wel de laagdrempelige werksfeer binnen ADS Groep. “Je voelt geen drempel en je kunt collega’s makkelijk aanspreken. En iedereen heeft de tijd voor je en neemt ook de moeite om je mee te nemen in het proces. Ik heb veel mogen zien.” Doelgericht aan je ambities werken dus. Ze waardeert dat dit bij ADS Groep kan: “Ik vind het fijn dat mij de kans wordt geboden om op deze manier te leren. Ik heb klasgenoten die van de HAVO komen en die werken nog bij de supermarkt. Dit is voor mij heel zinvol.” Inmiddels is Loes bezig met de volgende stappen voor haar studie. Afstuderen bij een andere werkgever, maar dan op…Bonaire. “Maar daarvoor moet ik nog een toets herkansen. Als ik dat haal, dan kan ik vertrekken.”


Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Bart Bleumink

Tijd voor een nadere kennismaking met projectleider Bart Bleumink. Een zogenoemde ‘frisse wind’ binnen ADS Groep Water, want hij zit net iets meer dan een jaar op z’n relatief nieuwe werkplek in de watersector. Bart heeft met zijn hbo-opleiding Civiele Techniek met name werkervaring in de civiele betonbouw opgedaan. Hij kende ADS Groep voornamelijk als bouwer. Dat er zo’n hoeveelheid aan unieke expertises achter schuilde was voor hem nieuw. Het specialisme op watervlak verraste hem op positieve wijze. Zoals hij zelf zegt: “Een interessante werkgever waarbij ik mijn eigen kennis verder kan ontwikkelen.”

De overstap naar de waterwereld
Maar hoe kwam hij uiteindelijk bij ADS Groep? “Het wereldje is natuurlijk niet zo groot, en ik kende al enkele mensen die al wat langer bij ADS Groep werkzaam waren. Dit was voor mij tegelijkertijd ook een synoniem voor de cultuur van een organisatie. Dat sprak me aan en zo leidde een vrijblijvende kennismaking uiteindelijk tot een dienstverband.” In de waterwereld: “Schoon drinkwater wordt steeds belangrijker in de toekomst, het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Verder is ADS Groep een bedrijf in ontwikkeling, waarbij het interessant is dat je ook dáár zelf invulling aan kunt geven.”

ADS Groep cultuur
En hoe bevalt de ADS Groep cultuur in de praktijk? “Er hangt een fijne werksfeer en we maken de projecten met ‘mekaar’. De kracht van een team wordt gebruikt; bij een project wordt de kennis en kunde van elkaar ingezet waar ik op kan vertrouwen.”