Spring naar content

Staat jouw verhaal hier binnenkort ook?

Collega's vertellen

Staat jouw verhaal
hier binnenkort ook?

In jouw baan bij ADS Groep maak je kennis met de meeste uiteenlopende collega’s. Het zijn de mensen die onze projecten realiseren. We zijn trots op onze collega’s! Wil jij weten hoe onze collega’s hun baan bij ADS Groep beleven? Ze vertellen er graag over.

Bart Bleumink

Tijd voor een nadere kennismaking met projectleider Bart Bleumink. Een zogenoemde ‘frisse wind’ binnen ADS Groep Water, want hij zit net iets meer dan een jaar op z’n relatief nieuwe werkplek in de watersector. Bart heeft met zijn hbo-opleiding Civiele Techniek met name werkervaring in de civiele betonbouw opgedaan. Hij kende ADS Groep voornamelijk als bouwer. Dat er zo’n hoeveelheid aan unieke expertises achter schuilde was voor hem nieuw. Het specialisme op watervlak verraste hem op positieve wijze. Zoals hij zelf zegt: “Een interessante werkgever waarbij ik mijn eigen kennis verder kan ontwikkelen.”

De overstap naar de waterwereld
Maar hoe kwam hij uiteindelijk bij ADS Groep? “Het wereldje is natuurlijk niet zo groot, en ik kende al enkele mensen die al wat langer bij ADS Groep werkzaam waren. Dit was voor mij tegelijkertijd ook een synoniem voor de cultuur van een organisatie. Dat sprak me aan en zo leidde een vrijblijvende kennismaking uiteindelijk tot een dienstverband.” In de waterwereld: “Schoon drinkwater wordt steeds belangrijker in de toekomst, het is mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Verder is ADS Groep een bedrijf in ontwikkeling, waarbij het interessant is dat je ook dáár zelf invulling aan kunt geven.”

ADS Groep cultuur
En hoe bevalt de ADS Groep cultuur in de praktijk? “Er hangt een fijne werksfeer en we maken de projecten met ‘mekaar’. De kracht van een team wordt gebruikt; bij een project wordt de kennis en kunde van elkaar ingezet waar ik op kan vertrouwen.”

Vacatures /   Waar droom jij van?   / Werken bij ADS

Sven Mulder

“Eerder werkte ik bij ADS Groep op de werkvoorbereiding; totdat ik besloot om mijn werkervaring te verbreden en aan de slag te gaan bij een andere werkgever. Maar het bleef kriebelen en na een goed gesprek was het tijd voor een nieuw hoofdstuk bij ADS Groep, maar dan als uitvoerder bij de watertak op de afdeling service.” Een afdeling waar hij zich thuis voelt, met name door de saamhorigheid en collegialiteit. Want dat is iets wat volgens Sven de hele bedrijfscultuur kenmerkt.“Iedereen wil elkaar helpen en is vriendelijk. Elke deur staat open. Op elk niveau. Dat is heel fijn werken.”

Kortom; het sociale karakter op de werkvloer spreekt hem aan. “We kunnen met elkaar lachen, maar we zijn ook uiterst serieus als de situatie daar om vraagt. Een mooi voorbeeld is ook ‘Jong ADS Groep; een gezellige groep van young professionals met ambities, die ook met elkaar leuke activiteiten onderneemt.”

Veelzijdig werk
De afdeling service houdt zich bezig met allerlei kleinschalige projecten op het gebied van ‘water’. Hij vertelt: “We renoveren nabezinktanks of bijvoorbeeld een pompenkelder. Of heel simpel…putten. Maar dan wel op 70 verschillende locaties. Zoals in Nieuwegein, daar gaat het water via een leidingwerk naar Zandvoort, waar het de duinen ingaat. Wij zijn verantwoordelijk voor de renovatie van deze inspectieputten met afsluiters.” Sven is van oudsher eigenlijk lasser en heeft ook de opleiding Technicus engineering gevolgd. ADS Groep Water past helemaal in z’n straatje: “Het maken van mooie dingen in de techniek vind ik gewoon heel gaaf.”

Oplossingsgericht werken
En verder is Sven in zijn rol als uitvoerder veel op pad en heeft hij alle vrijheid. Hij crosst het hele land door. Van de bouwplaats in Vlaardingen naar de rioolwaterzuivering in Terwolde. Sven lacht: “Mijn auto is mijn kantoor en kantine ineen zeg ik weleens. Maar dat is niet erg, mijn baan is afwisselend genoeg. Ik weet ’s ochtends om 8.00 uur niet wat de dag gaat brengen. Of de week. Want ik ben verantwoordelijk voor meerdere projecten en dan heb je soms wat uitdagingen. En dan blijft het toch het allerleukste als de opdrachtgever een glimlach heeft als je vervolgens de bouwplaats weer verlaat.”